San José

5-6 november 2006. Vår första resdag var extra lång då vi reste med solen och det tycktes som en ständig kvällning. Vi startade dock efter frukost genom att hämta upp Lena som följe oss till flygplatsen och tog hem vår bil. Efter att ha lämnat in bagage och gått igenom säkerhetskontrollen dök en man på Malin som bar på Isak. Mannen hade hört vart vi skulle och ifrågasatte hur vi kunde vara så oansvariga att ta en baby till ett så varmt land. En viss oro över hur denna resa skulle gå med två barn hade vi redan och det kändes inte bättre efter dessa ’uppmuntrande ord’. Min oro låg denna dag främst i hur vi skulle kunna få Isak att sitta still under flygresan. Som så ofta så är just det man oroar sig för inget problem. Vi lekte ordentligt på flygplatserna och sedan sov Isak det mesta av vår flygresa. Klara var pirrig men tyckte resan var toppen. Hon hade med sig sina dockskåpsdockor som vi lekte mycket med under hela resan.

Resan gick via Miami där vi var tvungna att byta plan och gå igenom hela säkerhetskontrollen och immigrationsmyndigheten. Klockan var då två på natten och vi fick stå i långa köer med allt handbagage och två sovande barn i armarna. Väl framme var klockan 22.00 lokal tid men redan fem på morgonen för oss. Vi hade en taxi som väntade på oss för att köra oss till vårt hotell i huvudstaden, San Jose. Innan dess sprang Malin iväg ensam (emot allt sunt förnuft och ganska rädd) för att ta ut pengar på andra sidan gatan. Vi har alltid haft stor respekt för vilka typer som kan röra sig runt flygplatser i huvudstäder men nu med en hel vagn med packning och två trötta barn var det inte mycket att göra.

Hotellet låg på en svagt upplyst liten öde gata och dörren var helt igenbommad. Vi ringde på och döm om vår förvåning när vi välkomnades in till en härlig innergård med fiskdamm utav en trevlig nattportier. Klara var lycklig. Vi busade runt en stund innan vi kom i säng. Sedan sov alla gott några timmar. Isak vaknade kl. 3.00 lokal tid och han och Malin ordnade lite gröt i köket och pratade med nattportieren. Frukosten var härlig med färsk frukt och juicer. Klara fick lov att mata karparna i dammen och Stefan och Isak gick till stormarknaden för att handla lite frukt och blöjor. Dags för avfärd med buss till La Selva.